阅读2016年6月四六级仔细阅读题预测(2)

振宇四六级2018-06-30 10:10:54



由于篇幅的原因,今天放出的预测题就只作了5道选项的仔细阅读,最主要还是希望你能从题目中,结合振宇君今天所讲的知识点,理解并掌握仔细阅读题的出题规律考查范围,且养成良好的答题习惯。


今天这题难度不大,也还是希望你能静下心来,把它当做考试对待,认认真真做一遍。如果你还有其他疑问,或想了解更多这方面的知识,可以在留言区提出来,振宇老师会选出具有代表性的问题,详细解答。

TEST 02

Politics is an emotional business. Still, many people found themselves unusually moved by the historic presidential inauguration. Watching the huge crowds, we saw laughter,cheers, hugs — but also many tears.


It made us wonder, why do people cry? It is believed that tears must be good for us — a way to calm the mind and cleanse the soul. Yet studies show that crying sometimes makes people feel worse.


Three researchers in Florida and the Netherlands recently looked more deeply into the subject. They examined detailed descriptions of crying experiences. Psychologist Jonathan Rottenberg at the University of South Florida says they wanted to study crying as it happens in everyday life, not in a laboratory. The team analyzed information from the International Study on Adult Crying. As part of that study, 3,000 people in different countries, mostly college students, wrote about recent crying experiences. They noted causes, surroundings and any people involved in the event. They also reported how they felt after they cried.


Professor Rottenberg says the research showed that all crying experiences are not created equally.Crying does not always make a person feel better, he says. About 10 percent of people reported feeling worse after they cried. But a third felt better after crying. And a majority reported the experience as helpful. The research showed that people who cry alone may not do as well as those with others around.People who reached out for emotional support at the time — and received it —reported better results from the crying experience. But those who felt shame or embarrassment while crying were less likely to report that crying had been helpful.


Research has shown that women cry more often and more intensely than men, but it may not be to better effect. The new findings did not show that a person's sex was a predictor of beneficial crying. In other words, just because women cry moredoes not mean they are more likely to have a “good” cry. The paper entitled “IsCrying Beneficial?” appeared in December in Current Directions in Psychological Science. Scientists say the science of crying is still in its infancy.


?. Shedding tears is believed to do good to us because __________.

A) it enables us to recover an easy mind???

B) it helps us solve the problem

C) it arouses others' sympathy???????????

D) it can wash our body


?.According to the passage, which of the following statements about crying is TRUE?

A) Crying is absolutely good for people's health.

B) Those crying with others around will feel better than those crying alone.

C) Crying will help a lot those who felt shame or embarrassment while crying.

D) The benefits of crying are related to a person's sex.


?.Studies show that one will not feel better after crying when __________.

A) shedding tears with others around

B) receiving emotional support from others

C) feeling embarrassed or ashamed during crying

D) the person who cries is female


?. That women cry more does not mean they are more likely to have a “good” cry implies that__________.

A) women like crying more than men

B) a person's sex is a predictor of beneficial crying

C) crying does not necessarily make women feel better

D) women look pitiful while crying


?. What do scientists mean by saying that the science of crying is still in its infancy?

A) There is still more to learn about crying.

B) People have known a lot about crying.

C) The science of crying is a subject needed to be learned.

D) The study of crying meets difficulties.

答题思路详解

?.人们相信流泪对我们有好处,因为_____。

A) 它能使我们平复心情

B) 它帮助我们解决问题

C) 它能博得他人同情

D) 它能清洗我们的身体

【解析】A。细节题。第二段提到大哭一场对我们是有好处的,因为它能 calm the mind(安定情绪)。所选项A 认为哭泣能使我们 recover an easy mind(平复心情)最接近文中的原因。


?. 根据文章,下列关于哭泣的陈述哪项是正确的?

A) 哭泣绝对有益于人的健康。

B) 与独自流泪的人相比,在身边有人相伴的人哭后会感觉更舒服些。

C) 对哭泣时感觉尴尬或羞愧的人来说,哭泣的帮助很大。

D) 哭泣的益处与一个人的性别有关。

【解析】B。细节题。第四段第六句提到,研究发现与独自流泪相比,在身边有人相伴时哭后会感觉更舒服些。


?.研究表明一个人在_____ 的时候,哭过之后不会感觉好一些。

A) 有他人在身边的时候流泪

B) 得到他人感情上的支持

C) 哭的时候觉得尴尬或羞愧

D) 哭的人是女性

【解析】C。细节题。第四段最后一句提到,如果哭泣时感到尴尬或羞愧,那么流泪也不会让一个人的心情变得好一些。


? 女性哭得更多并不意味着她们更有可能会有“好”的哭泣,这暗示着_____。

A) 女性比男性更爱哭

B) 一个人的性别预示着哭是否有益

C) 哭不一定会使女性感觉好些

D) 女人哭的时候看起来很可怜

【解析】C。推理题。倒数第二段提到女性比男性更喜欢哭,也哭得更厉害。但是并没有研究表明性别是判断一个人大哭一场后心情会得到放松的标准,由此可知,流泪也不一定会使女性感觉好些。


?. 科学家说对哭泣的研究尚处于起始阶段,是什么意思?

A) 对于哭泣还有许多要去了解。

B) 人们已经对哭泣了解很多。

C) 哭泣这个科学课题需要去研究。

D) 对哭泣的研究遇到了困难。

【解析】A。语义题。此题最关键的是要知道单词 infancy 的意思,infancy 意为“婴儿期”,科学家说对流泪的研究还处在婴儿期,即起始阶段,也就是说对于流泪,还有很多方面有待研究。


|仔细阅读题技巧|

| 3大考点 |

|仔细阅读题预测|

| 预测一 |

|篇章词解题技巧|

核心词详解 | 题型分析 | 判断词性

| 篇章选词预测 |

?预测一 | 预测二

| 形容词系列|

形容词一 | 形容词二 | 形容词三

形容词四 |?形容词五 | 形容词六

形容词七 |?形容词八


该如何利用每天推送的内容

准备一个笔记本,把英文部分抄下来

觉得中文翻译不错的,也可以抄下来

当然必定会有人抄了10天,就嚷嚷着要放弃,对于这样的同学,我只想说您走好不送。小编向来不强人所难,只是希望你们能坚持,常言道:人们往往不是不惧黑暗,而是他们早已习惯。确实一个人不该习惯自己碌碌无为的生活


惟愿我们青春荒唐却不负韶华




方振宇:振宇英语创始人,振宇锐智掌门人,知名出版人,畅销书作者,英语测试学专家,全国多所高校英语辅导专家,权威出版社荣誉作者。新浪微博@方振宇

责任编辑:周晨?????投稿信箱:zhouchen@zhenglish.com


-?END -




?振宇四六级? | 有货有料 为你而来

|?提问\投稿\合作\交流:fang@zhenglish.com

Copyright ? 北京英语四六级培训联盟@2017
凤凰注册